Goedkoopste telefoonabonnement voor bellen

Als je voorheen belde via prepaid, weet je dat je per gebelde minuut moest betalen. Bij een telefoonabonnement is dit anders. Je kiest van tevoren voor een bepaald aantal belminuten per maand, en je betaalt hier een vast bedrag voor. Zo weet je van tevoren al precies waar je aan toe bent, zodat je aan het einde van de maand niet voor verrassingen komt te staan. Elk telefoonabonnement heeft echter een andere hoeveelheid belminuten per maand. Maar hoe weet je nu precies wat het goedkoopste telefoon abonnement is met het aantal belminuten dat jij nodig hebt?

Hoeveel belminuten heb ik nodig?

Het aantal belminuten dat iemand nodig heeft, is geheel afhankelijk van de persoon. Sommige mensen handelen graag alles af via een telefoongesprek, terwijl anderen liever een appje of een sms’je sturen. Daarnaast zijn er mensen die eindeloze gesprekken voeren via de telefoon, terwijl anderen het juist graag kort en krachtig houden. Tevens kan dit per maand ook nog verschillen. Het is dus lastig om in te schatten hoeveel belminuten je precies per maand nodig gaat hebben. Door te kijken naar je gemiddelde verbruik via prepaid of een vaste telefoonlijn, krijg je echter al een aardig goed idee van jouw verbruik. Vervolgens kun je abonnementen vergelijken, om zo het goedkoopste telefoonabonnement te kiezen dat bij jouw belgedrag past.

Tips voor onregelmatige bellers

Ben jij iemand die de ene maand heel veel belt, en de andere maand juist bijna niet? Kies dan voor het goedkoopste telefoon abonnement waarbij je niet gebruikte belminuten kunt meenemen naar de volgende maand. Zo heb je in de maand die erop volgt weer wat extra belminuten te besteden, zodat je meer gesprekken kunt voeren. Lees hiervoor voordat je het abonnement afsluit, wel eerst altijd goed de voorwaarden van de provider door.